Saffransmuffins
Så här strax innan jul är ju saffran väldigt aktuellt. Medans andra bakar saffransbullar bakar jag istället
saffransmuffins med russin i. De är såå goda! Glasyren på toppen är pricken över i:et.
ca 12-16 st
♦ 75 gr margarin
♦ 2,5 dl råsocker
♦ 2 ägg
♦ 2 dl filmjölk
♦ 0,5 gr saffran
♦ 1 dl russin
♦ 3 dl vetemjöl
♦ 1 tsk bakpulver
Vispa margarinet och råsockret lätt och luftigt.
Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i filmjölken och saffranet.
Blanda ner mjölet, bakpulvret och russinen och vispa till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda dom mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Glasyr:
♦ florsocker blandat med vatten eller flytande margarin
♦ ev valfri hushållsfärg
♦ ev strössel
Lycka till!
Kommentarer
Trackback