Anzacskakor



Låt mig tipsa om denna kaka som för ögat kan se väldigt ointressant ut men som ger smaklökarna njutning!
En lättbakad kaka med knäckig smak, både krispig och seg på samma gång.

♦ 2 1/2 dl havregryn
♦ 2 1/2 dl vetemjöl
♦ 2 1/2 dl socker
♦ 1 3/4 dl kokos
♦ 150 gr smör el marg
♦ 2 msk ljus sirap
♦ 2 msk kokande vatten
♦ 1 1/2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda havregryn, mjöl, socker och kokos i en skål. Smält smöret tillsammans med sirapen i en
liten kastrull på svag värme.

Rör ner bikarbonaten i det kokande vattnet och häll det i smör- och sirapsblandningen.
Häll vätskan i över dom torra ingredienserna och blanda väl.

Klicka ut degen på bakplåtspapper med hjälp av 2 teskedar (tänk på att kakorna flyter ut under gräddningen).
Grädda ca 15-20 min eller tills kakorna fått fin gyllenbrun färg.
Låt kakorna vila på plåten ett par minuter till dom sjunkit ihop innan du flyttar över dom att svalna på gallret.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0