Squash-kaka
Det här är en saftig kaka god till kaffet. Lite ovanlig då den innehåller squash, men squashen i sig
smakar ju sällan särskilt mycket så man känner inte av den i kakan. Kakan påminner om mjuk
pepparkaka i smaken.
♦ 3 ägg
♦ 1 dl matolja
♦ 3 ½ dl socker
♦ 3 dl riven squash
♦ 2 tsk kanel
♦ 1 tsk salt
♦ 2 tsk bakpulver
♦ 4 ½ dl vetemjöl
Vispa äggen fluffigt, blanda sedan i sockret och oljan växelvis med elvispen på lägsta hastigheten.
Rör sedan försiktigt i den rivna squashen, kanel och salt.
Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form (2 liter) och grädda mitt i ugnen i 1 tim och 15 min på 150 grader.
Kontrollera med en sticka att kakan är klar.
Förresten, jag tror inte att det skulle vara några problem att blanda i lite fint rivna morötter i
smeten också om man vill!
Lycka till!