Kärleksmums utan ägg

En variant av kärleksmums som är helt utan ägg. Istället innehåller smeten filmjölk. Det är väl dom stora
skillnaderna mot dom "vanliga" recepten. En väldigt saftig och smarrig kaka.
♦ 6 dl socker
♦ 6 dl filmjölk
♦ 8 dl vetemjöl
♦ 6 msk kakao
♦ 1 ½ tsk salt
♦ 2 msk vaniljsocker
♦ 3 tsk bikarbonat
♦ 150 gr margarin
Rör ihop fil och socker i en stor bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dom.
Rör sist i det smälta margarinet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädda kakan
25-30 min mitt i ugnen.
När kakan svalnat gör du glasyren.
♦ 100 gr smält margarin
♦ 2 msk kallt kaffe
♦ 2 msk kakao
♦ 3-5 dl florsocker
♦ Kokos
Blanda florsockret och kakaon. Häll i margarinet och rör om. Tillsätt sist kaffet. Rör till en slät glasyr.
Bred över den kalla kakan och häll över kokosen. Ställ sedan kallt så att glasyren stelnar till. Skär sedan kakan
i lagom stora rutor och servera!
Lycka till!
Anzacskakor

Låt mig tipsa om denna kaka som för ögat kan se väldigt ointressant ut men som ger smaklökarna njutning!
En lättbakad kaka med knäckig smak, både krispig och seg på samma gång.
♦ 2 1/2 dl havregryn
♦ 2 1/2 dl vetemjöl
♦ 2 1/2 dl socker
♦ 1 3/4 dl kokos
♦ 150 gr smör el marg
♦ 2 msk ljus sirap
♦ 2 msk kokande vatten
♦ 1 1/2 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda havregryn, mjöl, socker och kokos i en skål. Smält smöret tillsammans med sirapen i en
liten kastrull på svag värme.
Rör ner bikarbonaten i det kokande vattnet och häll det i smör- och sirapsblandningen.
Häll vätskan i över dom torra ingredienserna och blanda väl.
Klicka ut degen på bakplåtspapper med hjälp av 2 teskedar (tänk på att kakorna flyter ut under gräddningen).
Grädda ca 15-20 min eller tills kakorna fått fin gyllenbrun färg.
Låt kakorna vila på plåten ett par minuter till dom sjunkit ihop innan du flyttar över dom att svalna på gallret.
Lycka till!
Squash-kaka
Det här är en saftig kaka god till kaffet. Lite ovanlig då den innehåller squash, men squashen i sig
smakar ju sällan särskilt mycket så man känner inte av den i kakan. Kakan påminner om mjuk
pepparkaka i smaken.
♦ 3 ägg
♦ 1 dl matolja
♦ 3 ½ dl socker
♦ 3 dl riven squash
♦ 2 tsk kanel
♦ 1 tsk salt
♦ 2 tsk bakpulver
♦ 4 ½ dl vetemjöl
Vispa äggen fluffigt, blanda sedan i sockret och oljan växelvis med elvispen på lägsta hastigheten.
Rör sedan försiktigt i den rivna squashen, kanel och salt.
Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form (2 liter) och grädda mitt i ugnen i 1 tim och 15 min på 150 grader.
Kontrollera med en sticka att kakan är klar.
Förresten, jag tror inte att det skulle vara några problem att blanda i lite fint rivna morötter i
smeten också om man vill!
Lycka till!